StyleBible Preview

This Local Influencer's Cozy Condo Is Straight Out of Pinterest

YouTuber Benedict Cua and space styling studio Kin Space created his perfect peaceful place.
This Local Influencer's Cozy Condo Is Straight Out of Pinterest
IMAGE Courtesy of Kin Space
YouTuber Benedict Cua and space styling studio Kin Space created his perfect peaceful place.

The past year had us take a hard look at our lives. From the way we took care of our health, the amount of time we spent indoors, the relationships we value, and of course, to the way we maintained our homes. With the circumstances forcing us to stay indoors, we're also compelled to re-evaluate our households. Especially with how they should serve us in preserving our well-beings and at the same time, provide comfort as it doubles, too, as our office space.

TOP STORY5 Stylish Celebrities Who Wore the Cutest Bikinis While Vacationing in Boracay

PHOTO BY Courtesy of Kin Space
ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW

Thus, it is imperative for us to create a place of sanctuary and stronghold—a feat that is not always easy to achieve. Take for example, YouTuber Benedict Cua who had recently moved in a studio condo that he aimed to be his personal "headquarters." For this, he was sure of two things: He wanted a piece of nature in his home coupled with a calming, minimalistic vibe.

PHOTO BY Courtesy of Kin Space
CONTINUE READING BELOW
Recommended Videos

Benedict tapped space styling studio Kin Space to help him achieve a zen yet modern aesthetic. The team seemed to be the perfect match for Benedict's interior design goal. Kin Space, headed by Kristian Somera, specializes in reconnecting you with nature within the confines of your home."We value what connects our client to his space and we hope that by bringing the outdoors in it’ll make it easier for him to forge a symbiotic relationship between him his new home," Kristian tells Preview

PHOTO BY Courtesy of Kin Space
ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW

Kristian also adds that Benedict loves the outdoors so he wanted to have it in his home more than ever since the pandemic has forever changed our experience going outside. To achieve the perfect balance, Kin Space pulled from East and West. They merged the "Japanese aesthetic of wabi-sabi and Scandinavian practicality," which they aptly call as Japandi design concept. The style uses "raw and organic materials, celebrating their imperfection while incorporating interesting patterns and soft textures to make the space feel cozy." Kristian also shares that they "incorporated a lot of concrete, wood, stones and foliage" to achieve the look.

ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW
PHOTO BY Courtesy of Kin Space

See the rest of Benedict's cool new pad below!

"Our goal for the kitchen is to make it look clean, streamlined and natural."
PHOTO BY Courtesy of Kin Space

ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW
"We used a lot of natural finishes to give him that relaxed, modern country vibe."
PHOTO BY Courtesy of Kin Space
"Our client loves entertaining so the kitchen layout was designed to open up immediately to the dining area."
PHOTO BY Courtesy of Kin Space

ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW
"We wanted to make sure the dining will look inviting so we added a lot of softness to it by virtue of textured pillows and curvilinear objects to balance out the heavy texture of the concrete walls and the wooden furniture."
PHOTO BY Courtesy of Kin Space
PHOTO BY Courtesy of Kin Space
ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW
"We could have separated the bedroom with a partition but that would have blocked out the sunlight that would otherwise flow freely into the whole unit."
PHOTO BY Courtesy of Kin Space
"Our main obstacle for the project was letting in a lot of natural light which the client requested. So what we did was build an elevated platform that delineates the bedroom but still keeps the natural light."
PHOTO BY Courtesy of Kin Space
ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW
PHOTO BY Courtesy of Kin Space
"Our client loves big open spaces and making partitions would have made the unit smaller so this layout was perfect for him. Added bonus: he gets extra storage underneath the platform."
PHOTO BY Courtesy of Kin Space
ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW
PHOTO BY Courtesy of Kin Space
PHOTO BY Courtesy of Kin Space
ADVERTISEMENT - CONTINUE READING BELOW
PHOTO BY Courtesy of Kin Space
Related Stories from Preview.ph

Hey, Preview readers! Follow us on Facebook, Instagram, YouTube, Tiktok, and Twitter to stay up to speed on all things trendy and creative. We’ll curate the most stylish feed for you!